Terme Rogaška

Oglejte si galerijo

Terme Rogaška

Rogaška Slatina je starodavni zdraviliški kraj s štiristoletno tradicijo. Leži na vzhodu Slovenije, na robu vinorodnega kozjanskega gričevja. Legenda pripoveduje, da je grški bog Apolon ukazal mitološkemu krilatemu konju Pegazu, naj udari s kopitom ob tla. Na tem mestu je na dan privrel rogaški vrelec, vir zdravja in resnična božja moč. To zdravilno moč Donata Mg poznamo še danes. Pravi razcvet je zdravilišče doživelo v drugi polovici 19. stoletja, ko so mondeni zdraviliški kraj obiskovale vladarske družine in plemstvo iz cele Evrope. Danes je Zdravilišče Rogaška poznano po največjem medicinskem centru v Sloveniji z najcelovitejšo ponudbo za zdravje in lepoto. Zdravilišče Rogaška odlikuje imeniten osrednji zdraviliški park, ki je eden najlepših prikazov jasnega klasicističnega koncepta čistih linij v urbanizmu in arhitekturi.

Nastanitev

Zdravilišče Rogaška odlikujejo sodobni hoteli, Grand Hotel Sava**** superior, Hotel Zagreb**** in Hotel Slatina***. Grand Hotel Sava superior in lux kategorije nudi pravo razkošje in sprostitev z vrhunsko opremljenimi sobami. Poleg sob superior so novost sobe v stilu Ars Natura, od tega 16 vrhunsko opremljenih suit. Hotel Zagreb se svojimi 50 sobami vključuje v zdraviliški park in je direktno povezan z Grand hotelom Sava in Medicinskim centrom ter pivnico zdravilne mineralne vode Donat Mg. Tu je še zdraviliški hotel Slatina, ki je edini zdravstveni center za gastroenterologijo in metabolizem v Sloveniji in ponuja celovito rehabilitacijo po posegih na prebavnem sistemu in ob akutnih obolenjih.

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

Zdravilišče Rogaška je poznano po svetovno znanem viru magnezija. Pitje zdravilne mineralne vode Donat Mg pomaga pri boleznih prebavil, jeter, žolčnika, trebušne slinavke, živčevja, srca in ožilja. Ugodno deluje na koncentracijo sladkorja, holesterola in povišan krvni tlak, nepogrešljiv je pri odpravljanju zaprtja, debelosti, zgage in pretiranega izločanja želodčne kisline. Ima največji medicinski center v Sloveniji z najsodobnejšo opremo in vrhunskim osebjem. V Medical centru Rogaška izvajao specialistične preglede, diagnostiko in preventivne menedžerske preglede. Za svoje goste so oblikovali učinkovite programe za zdravje: hujšanje, post, lajšanje kroničnih gastroeneteroloških težav, protistresni program; programe za lajšanje težav z diabetesom, holesterolom in osteoporozo. Temeljijo na fizioterapiji, akupunkturi in naravni balneoterapiji, ki jo sestavljajo pitna kura na zdravilnih izvirih, kopeli, masaže, fango in druge obloge. Programi za mladostni videz pa vsebujejo pomlajevanje in zdravljenje kože, kozmetiko, oblikovanje telesa, odpravljanje prezgodnjih znakov staranja kože, estetsko plastično kirurgijo, žilno kirurgijo.

V Lotus Spa & Beauty centru se lahko za edinstveno razvajanje prepustite rokam izkušenih maserjev, ki vas s pomočjo sprostitvenih masaž, ayurvede, aromaterapije ali tajskih masaž popeljejo do popolne sprostitve. Izkusite sproščujoče kopeli, prepustite se poživljajoči negi kozmetičark, ki vam bodo pomagale ohraniti mladostni videz.


Lokacija

Mnenja

8,3 Zelo dobro Na podlagi 543 ocen
Osebje
Čistoča
Udobje
Storitve
Lokacija