Terme Dobrna

Oglejte si galerijo

Terme Dobrna

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče, saj se ponašajo z več kot šeststoletno tradicijo. Leta 1403 so vodo prvič uporabljali v zdravstvene namene. Srce zdravilišča je termalni vrelec, ki se nahaja v osrednjem delu Zdraviliškega doma. Voda s temperaturo pri izviru od 35 do 36 stopinj C prihaja iz globine 1.200 metrov in blagodejno zdravilno vpliva na vse vrste ženskih bolezni. Bolnicam ponujao linijo izdelkov za intimno nego blagovne znamke Terme Dobrna z dodano zdravilno termalno vodo iz termalnega vrelca. Odlikuje terme tudi posebna ureditev prostora po kitajski metodi Feng Shui.

Nastanitev

Hotel Vita s štirimi zvezdicami je najmlajši hotel z restavracijo, seminarskimi prostori, savno, bazeni z zdravilno termalno vodo in centrom za lepoto telesa. Vila Higiea, ki ima štiri zvezdice, je hotel iz leta 1855, prvo nadstropje pa je urejeno po načelih Feng Shui-ja. V kletnih prostorih vile je urejena vinska klet. Hotel Park s tremi zvezdicami je primeren za aktivno preživljanje prostega časa, saj je namenjen pohodnikom in kolesarjem. V njem so dovoljene tudi male živali (v restavraciji ne). Tu je še Zdraviliški dom iz leta 1624, kjer je osrednji termalni vrelec z zdravilno vodo. V njem se nahaja več manjših dvoran in velika zdraviliška dvorana, primerna za seminarje, konference in poročna slavja.

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

Zdravilni dejavniki - termalna voda, organski in anorganski peloidi, bioklimatsko zdravljenje. Indikacije ginekološka obolenja, urološka stanja, artritis, degenerativni izvensklepni revmatizem, okvare in obolenja gibalnega sistema, nevrološke bolezni, zdravljenje prekrvitvenih motenj, borelioza, osteoporoza, prekomerna telesna teža, posledice stresnih stanj.

Terapije ambulante storitve (zdravniški pregledi, osnovni laboratorij, 24-urna zdravstvena nega, inhalacije, ultrazvočna diagnostika), akupunktura z laserjem in iglami, rehabilitacija, hidroterapija, kinezioterapija, elektroterapija, mehanoterapija, balneoterapija, delovna terapija, obloge in kopeli ter masaže.

Programi za dvig rodnosti, za bodoče mamice, preventivni in ginekološki.
Terme Dobrna so znane kot partner ženski v vseh njenih življenjskih obdobjih. Izvajao zdravljenja pri ginekoloških obolenjih (neplodnost, stanja po ginekoloških operacijah na rodilih in dojkah, ponižana maternica, ginekološka vnetja, miomi, hormonske motnje) ter pri uroloških boleznih (stanja po operaciji na prostati, operativni posegi na mehurju, ženska in moška urinska inkontinenca ). Poleg tega so odprli prvi Center za preventivo in zdravljenje urinske inkontinence pri ženskah. Da bi pripomogli k izboljšanju zdravstvenega blagostanja bolnikov, so izdelali linijo izdelkov za intimno nego z dodano zdravilno termalno vodo iz vrelca, blagovne znamke Terme Dobrna.
S pomočjo termalne vode, organskih in anorganskih peloidov in bioklimatskega zdravljenja pomagajo pri artritisu, degenerativnemu izvensklepnemu revmatizmu, zdravljenju prekrvavitvenih motenj, boreliozi, osteoporozi in prekomerni telesni teži. V ambulantah izvajao zdravniške preglede, osnovni laboratorij, 24-urno zdravstveno nego, ultrazvok, akupunkturo z laserjem in iglami, hidroterapijo, kinezioterapijo, elektroterapijo, mehanoterapijo in balneoterapijo. Bogata je tudi wellness ponudba in menedžerski preventivni programi, v okviru katerih izvajajo različne masaže, klinične aromaterapije, rituale, nego obraza in telesa, pedikuro in manikiro. Posebne so tudi marmorne kopeli, saj voda kroži in vedno znova prinaša telesu sveži kisik in zdravilne učinke, akupunktura za nosečnice, menedžerski preventivni programi, programi za diabetike in za inkontinenco.


Lokacija

Mnenja

7,8 Dobro Na podlagi 137 ocen
Osebje
Čistoča
Udobje
Storitve
Lokacija