Terme Čatež

Oglejte si galerijo

Terme Čatež

Terme Čatež so z enim največjih termalnih vodnih parkov v Evropi izjemno privlačna družinska turistična destinacija 365 dni v letu, z možnostjo bivanja v hotelih, apartmajih, kampu, Gusarskem zalivu ali Indijanski vasi. Gostje lahko uživajo v vodnih atrakcijah na približno 12.000 m2 zunanjih in notranjih bazenov, se sproščajo v wellness centrih, preizkusijo v številnih športih, med drugim se v zimski Termalni rivieri lahko zabavajo v atraktivnem deskanju na valovih. Terme Čatež nudijo zdravljenje pri revmatičnih boleznih, stanjih po operacijah, boleznih prebavil, nevroloških in ginekoloških boleznih.

Nastanitev

Hotelske sobe so vrhunsko opremljene in gostom pričarajo pravo razvajanje, udobje in prijeten počitek. Hotel Terme, ki nudi oazo miru in sprostive, in Hotel Toplice, ki je povezan z zimsko Termalno riviero in je primeren za aktivne in družine, se ponašata s štirimi zvezdicami. Hotel Čatež***, ki je povezan s Hotelom Toplice in tudi z zimsko Termalno riviero, privablja goste z razgibano zdravstveno in wellness ponudbo, suite pa so še posebej privlačne za družine. Del sob je prilagojen tudi tistim, ki imajo težave z gibanjem in potrebujejo nadzor medicinskega osebja ter nego. Gostom je na razpolago še 430 apartmajev s tremi zvezdicami in 490 prostorov za kampiranje v kampu, ki se ponaša s kar petimi zvezdicami. Posebnost sta tudi Indijanska vas s 25 šotori in naselje v Gusarskem zalivu z 20 plavajočimi hiškami na jezeru. Le 7 kilometrov od Term Čatež se neposredno pod Hotelom Golf Grad Mokrice**** razprostira eno najlepših slovenskih golf igrišč. Možna pa je namestitev tudi v depandansi**** ali golf suiti***.

Indikacije, zdraviliško zdravljenje in wellness

Čateška termalna voda je vir zdravja in dobrega počutja. Blagodejno in ugodno vpliva na številna obolenja in stanja po poškodbah ter operacijah na lokomotornem (gibalnem) sistemu, tu so še indikacije revmatičnih obolenj in bolezni prebavil, sečil, presnove, nudimo tudi zdravljenje pri nevroloških in ginekoloških boleznih. Hidroterapijo dopolnjujejo še kinezioterapija, termoterapija, elektroterapija, magnetoterapija, delovna terapija ter izokinetika – najsodobnejša diagnostična in vadbena metoda krepitve mišic. Izokinetična diagnostika se uporablja za merjenje moči mišic in mišičnih skupin, pasivno razgibavanje takoj po operaciji, za krepitev atrofiranih mišic. Posebej primerna je za športnike. V Zdravstvenem centru v Hotela Čatež delujejo ambulante za fiziatrijo, revmatologijo, ortopedijo in nevrokirurgijo.

Gostje Term Čatež se zelo radi prepustijo tudi razvajanju v wellness centrih in preizkusijo edinstvene rimsko-irske kopeli, namenjene popolni telesni in duševni sprostitvi. V Centru zdravja in lepote v Hotelu Terme izvajajo še različne masaže in limfne drenaže, tui na masaže, ayurvedo, aromaterapijo in biserne kopeli. V Spa & Wellness centru v Hotelu Čatež obiskovalce razvajajo s posebnimi rituali, ki vključujejo masaže s toplimi kamni, aromasoul masaže, nudijo pa tudi wellness programe v dvoje. V sklopu zimske Termalne riviere deluje priljubljen Savna park. Osem različnih savn ima posebnosti, kot so osvežilni piling z ledom, kneipp krogi in nudistična terasa.


Lokacija

Mnenja

8,0 Zelo dobro Na podlagi 1.105 ocen
Osebje
Čistoča
Udobje
Storitve
Lokacija