Debeli rtič Ankaran

Oglejte si galerijo

Debeli rtič

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič.

To je edino obmorsko zdravilišče za otroke v Sloveniji. Uporabo morske vode in morskega blata v zdravilne namene so leta 1869 poimenovali talasoterapija, a seveda so že mnogo stoletij prej odkrili blagodejne učinke vsega, kar je povezano z morsko vodo. Študije so samo še potrdile pozitivne učinke elementov iz morskih rastlin in morskega blata na kožo ter zdravilne učinke morske klime.

Zdraviliško zdravljenje v MZL Debeli rtič temelji na zdravilnih učinkih obmorske klime, morske vode in strokovno vodene sodobne fizioterapije na suhem in v vodi. Preprečuje trajne posledice kroničnih obolenj pri otrocih in mladostnikih (gram preprečevanja je vreden kilogram zdravila). Poudarek je na čim večji gibalni aktivnosti, ker je nujno za otrokov skladen psihofizični razvoj in zdravje.

Novozgrajena Arija je prednostno namenjena otrokom in mladostnikom na zdraviliškem zdravljenju ter zdravstvenem in socialnem letovanju. Pridobili so sodobno opremljene nove ambulantne prostore in fizioterapijo v katerih otrokom in mladostnikom nudijo še kvalitetnejše programe. Ponudbo dopolnjuje s šolo plavanja in aktivnosti v pol olimpijskem bazenu s prečiščeno in ogrevano morsko vodo. Poleg velikega bazena ima hotel Arija še otroški bazen ter wirpool. Velika pridobitev je možnost celoletnega izvajanja zdraviliškega zdravljenja in zdravstvenega letovanja skozi vse leto, ne glede na letni čas in vreme.

V objektu poleg že utečenih potekajo tudi nove zdravstvene storitve: terapija s podvodno masažo, kopeli z morsko vodo, obloge s fangom, parafinom in termopak, aktivno in pasivno razgibavanje rok in nog hkrati na terapevtskem kolesu, vaje transfera ali vaje dnevnih aktivnosti in okupacijska delovna terapija.


Lokacija

Mnenja

8,5 Zelo dobro Na podlagi 120 ocen
Osebje
Čistoča
Udobje
Storitve
Lokacija